Övriga projekt

Här är en blandning av olika evenemang eller projekt som vi varit en del av.

Miniloppet Stadsliv Kiruna

Samma dag som det var Barnens Hinderbana ville vi även arrangera något för de minsta barnen. Svaret på detta blev Miniloppet!

Över 50 barn upp till 6 år fick delta i en uppvärmning och sedan ett 200m långt lopp.
Självklart fick de fina priser inspirerade av hösten när de kom i mål - En ficklampa och reflex. Ballong och frukt livade upp stämningen ytterligare.

Den 20/11 uppmärksammade vi Internationella barndagen med en ljusmanifestation på Kupoltorget.Manifestationen synliggör barnen och ger dem en gemensam röst i det offentliga rummet.

Manifestationen startade för 10 år sedan i Umeå kommun när de första lyktorna tändes i staden. Fler och fler städer har hakat på och Kiruna var med för första gången 2018.

Fotograf: Rebecca Lundh

Projektledare för LKAB och Kiruna kommuns satsning på förbättrad belysning i Kiruna centrum. Syftet var att öka trivseln och attraktiviteten i stadskärnan. Den nya belysningen ska gå att flytta till nya Kiruna och fortsätta ge en vacker upplevelse för både invånare och turister. Temat för Projekt vinterljus är norrsken och vi jobbade tätt med Kirunas egna ljusdesigner John Petterson, ÅF Lightning.

 

Vi förstärkte centrumkärnan med snö och is i form av en igloo och en iskana, tanken var att skapa nya mötesplatser och aktiviteter.

Ibland uppstår tomma lokaler och för att skapa en trivsam känsla inledde vi ett samarbete med Kirunas fotografer och utsmyckade skyltfönsterna med deras vackra bilder på Kiruna, tanken med bilderna var att förstärka Kirunas varumärke. Idag har vi en ny hyresgäst, Tempo.