Våryran dag 2

Nu har det gått lite mer än 1 vecka sedan våryran ägde rum. Vi fick ett strålande väder under lördagen och det var verkligen en härlig känsla uppe i Luossabacken. Skidtävlingen med hund “Tour the dog” vilken insats de gör, såg ni? Eller alla härliga tjejer och killar som ställde upp i skoterbackracet “Clash of Kiruna”? 45st anmälda och totalt 9st tjejer som ställde upp i år vilket är 3 gånger fler än tidigare år, så roligt när det blir fler tjejer! GIRLPOWER! SPARKracederbyt där vi såg Kiruna IF och Kiruna City utmana varandra i en stafett med spark och precis då behövde jag klona mig till centrumkärnan för att stämma av freestyleshowen som skulle vara kl 18. Där står man och funderar hur det ska gå till, allt var på plats förutom en speaker. Som tur är ställde Anders Bältsjö upp som speaker för sparkracet, det är så fint när man ser att människor rycker in när man behöver det som mest. Ett stort tack!

Jag kommer sätta upp samtliga bilder under evenemang och sedan under Våryran :) Tacksam är bara förnamnet till vad jag känner för Rebecca Lundh och Johan Ylitalo som varit med under båda dagarna av Våryran, super duktiga, enkla och levererar resultat som slår alla ens förväntningar. Håller ni inte med?

3Z4A0046.jpg

Vad säger vi då om freestyleshowen som var mitt i centrum? Helt fantastisk säger jag och vilket gäng. Ni anar inte hur mycket tid, hjärta och själ de lägger ner för att kunna utföra den sport de brinner för mest för att sedan bjuda allmänheten på en show som man sent glömmer. Till att börja med fanns de ingen snö i år, tack vare tekniska verken som var väldigt förstående och behjälplig styrdes logistiken om till centrumkärnan istället för snöupplagan . Sedan fick Tobias Fjällborg tillsammans med Rasmus Rajala bära snö från alla håll och kanter i centrum. Landningen kunde börja ta form, ett gäng timmar la Tobias och Rasmus ner för att få till en så säker landning som möjligt tillsammans med Rasmus Johansson, Ella Snäll, Marcus Ohlsson, Anders Eriksson och även Tobias Hellström. Avspärrningsstaken räckte inte till, Hyreslandslaget agerade snabbt och kom ut med fler. Vi kunde fortsätta säkerställa området så det var så säkert som möjligt för besökaren att besöka området. Ja det är lite insikt in hur dagarna varit. Ljud och ljus behövdes, Stenne hjälpte till och vi nyttjade till och med en höglyftare för att få upp belysning högt nog.

För tillfället har jag tyvärr en dator som inte riktigt klarar av de program jag är inne och arbetar i så jag kommer återkomma i nästa inlägg med mer information om Våryran.

Ha en fin dag!

Marie

Agneta Magnusson