Påsk, barnens hinderbana och stadskampen

Påsken är snart här, barnen har fått påsklov och Kiruna erbjuder riktigt fint väder. Vilka är era aktiviteter under påsken? Jag ser framemot det där sköna hänget i en snödriva tillsammans med nära och kära.

Är det någon som lagt märke till påskutsmyckningen på kupoltorget?

Vad tycker ni? Med små enkla insatser kan man förgylla någons dag eller en plats.

Vad tycker ni? Med små enkla insatser kan man förgylla någons dag eller en plats.

Mer då, anmälan till barnens hinderbana den 24 augusti håller på att upprättas. 6st tv4 profiler kommer vara på plats och alla barn mellan 6-14år har chans till att utmana de. Vi kommer snart publicera vilka profiler det är, spännande va?

Stadskampen har vi 2st lag klara till redan, så roligt! Vill ni veta mer om stadskampen? Klicka på knappen nedan :)

Passar på att önska er alla en riktigt Glad Påsk, var försiktiga när och om ni ger er ut på fjället!

Marie Wågberg
Bilder

Äntligen ligger alla bilder uppe! Ni hittar samtliga bilder från våryran under evenemang - våryran :)

Nu väntar jag bara på att få filmen från Våryran, mest troligt har jag den i min box imorgon.

3Z4A0077.jpg

Vad är nu på gång då? Närmast är det Stadskampen, Talang 2019 och Barnens hinderbana.

Tanken med stadskampen är att skapa gemenskap genom att man bildar ett lag och tränar tillsammans inför tävlingen, tävlingen är för alla både för arbetsplatser och privatpersoner. Lagen kommer få genomföra 5 grenar fysiska som strategiska mitt i centrum, man behöver vara 5st/lag och vi kan ta emot 25st lag. Förra året fick vi 19st lag att anmäla sig vilket är totalt 105 personer som valde att vara med och alla hade verkligen roligt. Alla lag representerade sitt företag, hur roligt är inte det? Nu ska jag upprätta en egen sida för Stadskampen där ni smidigt och enkelt kan anmäla er. Visst taggar ni?

Visst blir man glad över förra årets bilder?

Ha en fin dag alla!

/Marie

Marie Wågberg
Våryran dag 2

Nu har det gått lite mer än 1 vecka sedan våryran ägde rum. Vi fick ett strålande väder under lördagen och det var verkligen en härlig känsla uppe i Luossabacken. Skidtävlingen med hund “Tour the dog” vilken insats de gör, såg ni? Eller alla härliga tjejer och killar som ställde upp i skoterbackracet “Clash of Kiruna”? 45st anmälda och totalt 9st tjejer som ställde upp i år vilket är 3 gånger fler än tidigare år, så roligt när det blir fler tjejer! GIRLPOWER! SPARKracederbyt där vi såg Kiruna IF och Kiruna City utmana varandra i en stafett med spark och precis då behövde jag klona mig till centrumkärnan för att stämma av freestyleshowen som skulle vara kl 18. Där står man och funderar hur det ska gå till, allt var på plats förutom en speaker. Som tur är ställde Anders Bältsjö upp som speaker för sparkracet, det är så fint när man ser att människor rycker in när man behöver det som mest. Ett stort tack!

Jag kommer sätta upp samtliga bilder under evenemang och sedan under Våryran :) Tacksam är bara förnamnet till vad jag känner för Rebecca Lundh och Johan Ylitalo som varit med under båda dagarna av Våryran, super duktiga, enkla och levererar resultat som slår alla ens förväntningar. Håller ni inte med?

3Z4A0046.jpg

Vad säger vi då om freestyleshowen som var mitt i centrum? Helt fantastisk säger jag och vilket gäng. Ni anar inte hur mycket tid, hjärta och själ de lägger ner för att kunna utföra den sport de brinner för mest för att sedan bjuda allmänheten på en show som man sent glömmer. Till att börja med fanns de ingen snö i år, tack vare tekniska verken som var väldigt förstående och behjälplig styrdes logistiken om till centrumkärnan istället för snöupplagan . Sedan fick Tobias Fjällborg tillsammans med Rasmus Rajala bära snö från alla håll och kanter i centrum. Landningen kunde börja ta form, ett gäng timmar la Tobias och Rasmus ner för att få till en så säker landning som möjligt tillsammans med Rasmus Johansson, Ella Snäll, Marcus Ohlsson, Anders Eriksson och även Tobias Hellström. Avspärrningsstaken räckte inte till, Hyreslandslaget agerade snabbt och kom ut med fler. Vi kunde fortsätta säkerställa området så det var så säkert som möjligt för besökaren att besöka området. Ja det är lite insikt in hur dagarna varit. Ljud och ljus behövdes, Stenne hjälpte till och vi nyttjade till och med en höglyftare för att få upp belysning högt nog.

För tillfället har jag tyvärr en dator som inte riktigt klarar av de program jag är inne och arbetar i så jag kommer återkomma i nästa inlägg med mer information om Våryran.

Ha en fin dag!

Marie

Marie Wågberg
Våryran dag 1

Första dagen av våryran är avklarad! Vi fick dropp från taken och ett ljuvligt väder som start på denna helgen. Imorgon lovas det stor sol och det är massa spännande grejer som händer både i Luossabacken och inne i centrum. Missa för guds skull inte att det är gratis skidåkning, backracet eller SPARKracederbyt. Det kommer bli grymt!

Ta bussen upp till luossabacken (lämnar ni bilen hemma kan ni vara med i utlottningen av ett presentkort i valfri butik, glöm inte det!) och kom på en massa härliga aktiviteter imorgon!

Marie Wågberg
Våryran

Ett år går verkligen snabbt, tyckte det var nyss vi satt och planerade för Våryran 2018.

Våryran kommer i år vara under 2 dagar 15-16 Mars, en fredag och en lördag. Fredagen kommer vi vara i centrumkärnan och på lördagen är vi uppe i Luossavaarabacken som vanligt. Butikerna kommer hålla i morgonshopping mellan 08.00-10.00 och en Våryra bakelse kommer tas fram.

Vi har ett preliminärt schema som vi finslipar på just nu, ett fullspäckat schema och några av aktiviteterna är

 • Hundspann

 • Ponnyridning

 • Derby med Kif, city och Aif

 • Sparkrace

 • Skoterbackrace

 • Freestyleshow med 5 åkare

 • Morgonshopping

 • Räddningstjänsten och polisen håller i aktivitet

 • Utställare med försäljning

 • Tour the dog, skidtävling med hund

 • KBK cykel och alpint tävling

 • Kulturträff, mat från andra länder

Här är ett litet filmklipp från förra året i luossavaarabacken.

Marie Wågberg
Välkommen

Då var det dags för det allra första blogginlägget. Tanken med dessa inlägg är att ni ska få en insikt i vad som händer bakom kulisserna, hänga med från planering till utförande till efterarbete/uppföljning. Hur en dag som projektledare för Stadsliv Kiruna kan se ut, få en bild av att mitt uppdrag och att det är övriga frågor vi arbetar med utöver de evenemang vi skapar. Vi kommer även publicera vad som händer i Kiruna, våra tankar, visioner, helt enkelt vi väljer att bli än mer personliga. Precis i min melodi. Jag väljer att hålla första inlägget kort och hoppas ni väljer att följa oss.

Avslutningsvis vill jag lägga tyngd på vad ett leende kan betyda för den enskilde individen eller ett enkelt hej till någon du inte känner. Testa, jag lovar att det ger en god känsla och en positivt effekt.

Ha en fin dag!

/Marie