Medborgarcermoni, jympa, afrikansk dans och stadskampen

Onsdag den 26 juni utfördes en rad aktiviteter utefter Föreningsgatan/Meschplan. Först ut var det Jympa med Friskis&Svettis Kiruna där barn mellan 2-6år med sina föräldrar fick utföra ett jympa pass, full fart och en massa härliga leenden fick vi åskådare uppleva. Godisregn som Din samarbetspartner stod för, medborgarcermoni där Stefan Sydberg välkomnade alla nya kirunabor och gatorna fylldes att ljuvlig musik från den afrikanska dansen som ägde rum. Inte nog med det så bjöd även integrationsenheten på mat från andra länder, tog inte länge förrän varenda bytta var tom.

Jympa.jpg

Kl 17.00 var det dags för Stadskampens första gren, vilket var däckvält. 12 deltagande lag och ett gäng super funktionärer var på plats för att göra tävlingen till de bästa.

Lagen som deltog var

Team Tornedalen, Space Girls, 4 hönor och en tupp, Team Underground, Epiroc, LTH Traktor, Esrange Space Nerds, RN MEK AB, Träningscentret Enerqi, Team Blixtljuset, Benknäckarna, Crossarna

Grenarna som deltagarna fick utföra var följande med en kort beskrivning

Gren 1 – däckvält

-          Varje lag ska utföra 40 däckvält

-          Efter 10 vält måste en i laget springa angiven sträcka

-          Man får fördela arbetsuppgifterna hur man vill bara jobbet blir gjort

-          Efter sista löpningen ska hela laget ställa sig på däcket för att få sin tid

-          För varje kille i laget får man ett tidspåslag på 5s

-          Killarna har en längre sträcka att springa

-          4 lag kör åtgången

Gren 2 – skidstafett

-          Hela laget ska spännas fast på skidorna och gå angiven sträcka

-          2 lag kör åtgången

Gren 3 – car pull

-          Hela laget ska dra en bil angiven sträcka (50m)

-          För varje kille i laget får en i publiken sätta sig i bilen

Gren 4 – stafett                          stapla ved – shuttle run m viktplatta – dra släde

Stapla ved:

-          1 person i laget som ska stapla en 90cm vedhög. När man har en stadig hög så springer man och ge en high five för nästa etapp.

Shuttle run m viktplatta:

-          2 i laget ska springa shuttle run på angiven sträcka m viktplattor och sätta dom på släden

-          1 springer åtgången med 1! Viktplatta (så totalt 2ggr var)

-          Tjejer 5kg, killar 10kg

-          För varje kille som är i laget ska en 10kg viktplatta finnas på släden. Tex ett lag med 3 killar ska det finnas 3st 10kg viktplattor på släden oavsett vem som för vikten.

Dra släde:

-          2 i laget ska dra släde

-          1 kör angiven sträcka åtgången

Gren 5 – hinderbana

-          Alla i laget springer tillsammans angiven sträcka

-          Alla i laget sitter ihop

DSC_4034.jpg

Tusen Tack till funktionärerna, utan er är det inte möjligt och ett stort tack till Daniel Eriksson på Kiruna Crossfit för upplägg, tävlingsledning och som speaker som höll det på rätt nivå! Grattis till Benknäckarna som kammande hem 1:a platsen, till team Epiroc för 2:a platsen och till team underground för 3:de platsen! Tack till alla lag som ställde upp, tack vare er fick vi ihop en summa på 6000:- som oavkortat sänkts till Fallodrin fights cancer! 🙏🏻
Vi har tagit emot fantastiska bilder av Johan Ylitalo och av Jan-Åke Fors. Tusen tack till alla besökare, friidrottsföreningen Nedre Soppero IK som höll i fika försäljningen och sist men inte minst tack till våra sponsorer Nordea och Erigotec och våra finansiärer Lkab, Kiruna kommun och Kbab!
-Tillsammans för ett levande Kiruna!

DSC_4812.jpg
Agneta Magnusson
Förfesten - Medborgarcermoni/Stadskampen

Här kommer schema för onsdagen den 26/6, fullt av aktiviteter mellan 12.00-ca 20.00

Onsdag 26/6 Förfesten
presenteras av Stadsliv Kiruna

12.00-12.45 Ett kombinerat pass med delar från Friskis och Svettis
Fartfyllda familjepass och miniröris. Vänder sig till barn 2–6 år tillsammans med vuxen
Plats: Meschplan/föreningsgatan

13.00-15.00 Mat från andra länder
presenteras av: Integrationsenheten
Plats: Meschplan

13.00 Afrikansk sång och dans
Plats: Meschplan

14.00 Godisregn
Presenteras av: Din Samarbetspartner
Plats: Meschplan

14.15 Medborgarcermoni
Stefan Sydberg välkomnar alla nya kirunabor
Plats: Meschplan

17.00-20.00 Stadskampen
Plats: Meschplan/Föreningsgatan

Det finns fortfarande möjlighet till att anmäla er till Stadskampen, sista anmälningsdag är nu på söndag den 23 juni. Visst Laddar ni?? Om inte annat är publik lika viktig, kom ut på stan och heja fram följande lag som redan är anmälda.

Team Tornedalen, Killingit, Space Girls, 4 hönor och en tupp, Team Underground, Epiroc, Mopparna, LTH Traktor AB, Esrange Space Nerds, RN MEK AB, Träningscentret Enerqi, Team Blixtljuset

36287232_10156518193528910_4142355962532986880_n.jpg

Det kommer finnas mat och fikaförsäljning på plats även. Vi ses väl på stan?

Ha en riktigt fin midsommar!

/Marie

Agneta Magnusson
Påsk, barnens hinderbana och stadskampen

Påsken är snart här, barnen har fått påsklov och Kiruna erbjuder riktigt fint väder. Vilka är era aktiviteter under påsken? Jag ser framemot det där sköna hänget i en snödriva tillsammans med nära och kära.

Är det någon som lagt märke till påskutsmyckningen på kupoltorget?

Vad tycker ni? Med små enkla insatser kan man förgylla någons dag eller en plats.

Vad tycker ni? Med små enkla insatser kan man förgylla någons dag eller en plats.

Mer då, anmälan till barnens hinderbana den 24 augusti håller på att upprättas. 6st tv4 profiler kommer vara på plats och alla barn mellan 6-14år har chans till att utmana de. Vi kommer snart publicera vilka profiler det är, spännande va?

Stadskampen har vi 2st lag klara till redan, så roligt! Vill ni veta mer om stadskampen? Klicka på knappen nedan :)

Passar på att önska er alla en riktigt Glad Påsk, var försiktiga när och om ni ger er ut på fjället!

Agneta Magnusson
Bilder

Äntligen ligger alla bilder uppe! Ni hittar samtliga bilder från våryran under evenemang - våryran :)

Nu väntar jag bara på att få filmen från Våryran, mest troligt har jag den i min box imorgon.

3Z4A0077.jpg

Vad är nu på gång då? Närmast är det Stadskampen, Talang 2019 och Barnens hinderbana.

Tanken med stadskampen är att skapa gemenskap genom att man bildar ett lag och tränar tillsammans inför tävlingen, tävlingen är för alla både för arbetsplatser och privatpersoner. Lagen kommer få genomföra 5 grenar fysiska som strategiska mitt i centrum, man behöver vara 5st/lag och vi kan ta emot 25st lag. Förra året fick vi 19st lag att anmäla sig vilket är totalt 105 personer som valde att vara med och alla hade verkligen roligt. Alla lag representerade sitt företag, hur roligt är inte det? Nu ska jag upprätta en egen sida för Stadskampen där ni smidigt och enkelt kan anmäla er. Visst taggar ni?

Visst blir man glad över förra årets bilder?

Ha en fin dag alla!

/Marie

Agneta Magnusson
Våryran dag 2

Nu har det gått lite mer än 1 vecka sedan våryran ägde rum. Vi fick ett strålande väder under lördagen och det var verkligen en härlig känsla uppe i Luossabacken. Skidtävlingen med hund “Tour the dog” vilken insats de gör, såg ni? Eller alla härliga tjejer och killar som ställde upp i skoterbackracet “Clash of Kiruna”? 45st anmälda och totalt 9st tjejer som ställde upp i år vilket är 3 gånger fler än tidigare år, så roligt när det blir fler tjejer! GIRLPOWER! SPARKracederbyt där vi såg Kiruna IF och Kiruna City utmana varandra i en stafett med spark och precis då behövde jag klona mig till centrumkärnan för att stämma av freestyleshowen som skulle vara kl 18. Där står man och funderar hur det ska gå till, allt var på plats förutom en speaker. Som tur är ställde Anders Bältsjö upp som speaker för sparkracet, det är så fint när man ser att människor rycker in när man behöver det som mest. Ett stort tack!

Jag kommer sätta upp samtliga bilder under evenemang och sedan under Våryran :) Tacksam är bara förnamnet till vad jag känner för Rebecca Lundh och Johan Ylitalo som varit med under båda dagarna av Våryran, super duktiga, enkla och levererar resultat som slår alla ens förväntningar. Håller ni inte med?

3Z4A0046.jpg

Vad säger vi då om freestyleshowen som var mitt i centrum? Helt fantastisk säger jag och vilket gäng. Ni anar inte hur mycket tid, hjärta och själ de lägger ner för att kunna utföra den sport de brinner för mest för att sedan bjuda allmänheten på en show som man sent glömmer. Till att börja med fanns de ingen snö i år, tack vare tekniska verken som var väldigt förstående och behjälplig styrdes logistiken om till centrumkärnan istället för snöupplagan . Sedan fick Tobias Fjällborg tillsammans med Rasmus Rajala bära snö från alla håll och kanter i centrum. Landningen kunde börja ta form, ett gäng timmar la Tobias och Rasmus ner för att få till en så säker landning som möjligt tillsammans med Rasmus Johansson, Ella Snäll, Marcus Ohlsson, Anders Eriksson och även Tobias Hellström. Avspärrningsstaken räckte inte till, Hyreslandslaget agerade snabbt och kom ut med fler. Vi kunde fortsätta säkerställa området så det var så säkert som möjligt för besökaren att besöka området. Ja det är lite insikt in hur dagarna varit. Ljud och ljus behövdes, Stenne hjälpte till och vi nyttjade till och med en höglyftare för att få upp belysning högt nog.

För tillfället har jag tyvärr en dator som inte riktigt klarar av de program jag är inne och arbetar i så jag kommer återkomma i nästa inlägg med mer information om Våryran.

Ha en fin dag!

Marie

Agneta Magnusson
Våryran dag 1

Första dagen av våryran är avklarad! Vi fick dropp från taken och ett ljuvligt väder som start på denna helgen. Imorgon lovas det stor sol och det är massa spännande grejer som händer både i Luossabacken och inne i centrum. Missa för guds skull inte att det är gratis skidåkning, backracet eller SPARKracederbyt. Det kommer bli grymt!

Ta bussen upp till luossabacken (lämnar ni bilen hemma kan ni vara med i utlottningen av ett presentkort i valfri butik, glöm inte det!) och kom på en massa härliga aktiviteter imorgon!

Agneta Magnusson
Våryran

Ett år går verkligen snabbt, tyckte det var nyss vi satt och planerade för Våryran 2018.

Våryran kommer i år vara under 2 dagar 15-16 Mars, en fredag och en lördag. Fredagen kommer vi vara i centrumkärnan och på lördagen är vi uppe i Luossavaarabacken som vanligt. Butikerna kommer hålla i morgonshopping mellan 08.00-10.00 och en Våryra bakelse kommer tas fram.

Vi har ett preliminärt schema som vi finslipar på just nu, ett fullspäckat schema och några av aktiviteterna är

 • Hundspann

 • Ponnyridning

 • Derby med Kif, city och Aif

 • Sparkrace

 • Skoterbackrace

 • Freestyleshow med 5 åkare

 • Morgonshopping

 • Räddningstjänsten och polisen håller i aktivitet

 • Utställare med försäljning

 • Tour the dog, skidtävling med hund

 • KBK cykel och alpint tävling

 • Kulturträff, mat från andra länder

Här är ett litet filmklipp från förra året i luossavaarabacken.

Agneta Magnusson
Välkommen

Då var det dags för det allra första blogginlägget. Tanken med dessa inlägg är att ni ska få en insikt i vad som händer bakom kulisserna, hänga med från planering till utförande till efterarbete/uppföljning. Hur en dag som projektledare för Stadsliv Kiruna kan se ut, få en bild av att mitt uppdrag och att det är övriga frågor vi arbetar med utöver de evenemang vi skapar. Vi kommer även publicera vad som händer i Kiruna, våra tankar, visioner, helt enkelt vi väljer att bli än mer personliga. Precis i min melodi. Jag väljer att hålla första inlägget kort och hoppas ni väljer att följa oss.

Avslutningsvis vill jag lägga tyngd på vad ett leende kan betyda för den enskilde individen eller ett enkelt hej till någon du inte känner. Testa, jag lovar att det ger en god känsla och en positivt effekt.

Ha en fin dag!

/Marie